Gevulde varkenshaas
Ingrediënten
650 g varkenshaas culinair
75 g tomatentapenade
100 g achterham
4 plakken Emmenthaler
20 g roomboter
8 cocktailprikkers
75 g tomatentapenade
100 g achterham
4 plakken Emmenthaler
20 g roomboter
8 cocktailprikkers
Home > Gevulde varkenshaas
Bereidingswijze
Totale bereidingstijd: 50 min
Zet in 3 stappen deze heerlijke Gevulde varkenshaas op tafel.
1. Leg de varkenshaasjes op een snijplank en snijd ze van bovenaf in het midden over de hele lengte tot twee derde in. Vouw de varkenshaasjes open, leg er vershoudfolie op en sla er met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een koekenpan op. Het moeten platte lapjes van ca. 1 cm dik worden.
2. Bestrijk het vlees met de tapenade en verdeel er de ham en kaas over. Laat aan de bovenkant ca. 3 cm vrij. Rol zo strak mogelijk vanaf de onderkant op en maak dicht met een cocktailprikker. Vouw de zijkanten naar binnen en steek vast met een cocktailprikker.
3. Verhit de boter in een koekenpan of braadpan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur rondom bruin in 5 min. Zet het vuur laag en laat in nog ca. 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Verwijder de prikkers en snijd in schuine plakjes.
1. Leg de varkenshaasjes op een snijplank en snijd ze van bovenaf in het midden over de hele lengte tot twee derde in. Vouw de varkenshaasjes open, leg er vershoudfolie op en sla er met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een koekenpan op. Het moeten platte lapjes van ca. 1 cm dik worden.
2. Bestrijk het vlees met de tapenade en verdeel er de ham en kaas over. Laat aan de bovenkant ca. 3 cm vrij. Rol zo strak mogelijk vanaf de onderkant op en maak dicht met een cocktailprikker. Vouw de zijkanten naar binnen en steek vast met een cocktailprikker.
3. Verhit de boter in een koekenpan of braadpan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur rondom bruin in 5 min. Zet het vuur laag en laat in nog ca. 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Verwijder de prikkers en snijd in schuine plakjes.